5 mars 2009

Kusinbesök och babysim

Nu känns det som att det är dags att rapportera om veckan som gått. I helgen var kusinerna Erik och Alexandra från Karlstad och hälsade på oss, åsså deras mamma och pappa förstås :-). De kom på lördag lunch och sov över och stannade till söndag eftermiddag. På lördagen gick vi till en skojig lekpark som ligger på andra sidan vattnet så vi tog båten och hade sen skoj en timme eller så, sen började det bli kallt i snöstormen (eller ja, snöovädret då). På söndagen var vi i lekparken som ligger på Ekbacken precis över gatan från oss. Lekparken på andra sidan vattnet fick högsta betyg av barnen medans lekparken här var OK men inte så mycket mer. Till söndagslunchen kom även farmor och farfar. De åkte till USA i måndags och passade därför på att hälsa på. Skoj med så mycket besök!

I tisdags var det dags att träffa föräldragruppen igen. Det var trevligt men det verkar ta lite tid att få sådär bra kontakt med någon. Men det verkade som att flera var intresserade av att "hänga på" till öppna förskolan på måndag så vi får väl se hur många som dyker upp då.

Veckans höjdpunkt, även om veckan visserligen inte är slut än, får jag nog ändå säga var idag. Jag och Hannes och moster Sara var iväg på babysim för första gången! Jättebra att ha min syster med mig för det hade nog varit betydligt pyssligare med ombyte och sånt om jag hade varit själv. Dessutom kunde hon ju dokumentera babyplasket med kameran! Det blev några immiga bilder i alla fall :-) Hannes verkade i alla fall tycka att det var otroligt spännande alltihop. Han var otroligt koncenterad på att ta in alla nya intryck. Tror han kommer gilla det här mer och mer framöver!


Är det så här det känns att vara liten tro? Dessa stolar och bord finns i lekparken tvärs över gatan från oss.

Alexandra lyckades ta sig upp på bordet slut.



Det här var en övning vi gjorde. Ligga på mage och plaska. En annan övning var att ligga på rygg med huvud och öron i vattnet men det gillade han inte alls. Det gick bara bra när ledaren Cicci gjorde övningen med honom, men det var nog mest för det var någon annan att koncentrera sig på.



Han ser allt lite skeptisk ut.

Efter babyplasket så fikade vi på Lugnets Café här i Sjöstaden. Så här glada var vi då :-)

1 kommentar:

Fam Blomberg sa...

Babysim är helt klart en höjdare. Vi går fortfarande på sim med Vilmer som älskar det. Han är mer under vattnet än över. Hoppas kunna gå även med Elvira men det blir nog lite svårare att få ihop.

Mia