10 augusti 2009

Slut på semestern

Mycket har hänt under de fyra senaste veckorna då jag har haft semester. Nu ska jag och Hannes återigen rå om varandra hela dagarna för oss själva. Det känns som att det kan bli lite jobbigare nu än det var innan semestern. Hannes har ju till exempel lärt sig krypa under semestern.

Hannes förstår nu att han kan krypa dessutom, så han är verkligen överallt. Som tur är så är det inte racerfart än så jag hinner för det mesta med att stoppa honom från att riva ner något ömtåligt som vi ställt på alldeles precis lagom höjd för nyfikna bebisar. Med det mesta kan man tänka att det trots allt ändå bara är saker, det är inte hela världen om de går sönder eller om våra böcker har några urrivna sidor, men en del saker är ju verkligen rent farliga för honom. Därför har vi i åtminstone börjat fundera på hur vi ska säkerhetsrusta vår lägenhet. Några hyllor har vi sett till att förankra, men det ska väl upp en del säkerhetsspärrar på lite skåp och luckor och lite sånt.

Under semestern har vi också lärt oss att få till harmoniska nattningar (kommer säkert få äta upp detta men...) Det går felfritt nästan varje kväll nu sen några veckor. Han somnar lugnt och stilla med lite klapp på magen efter att vi först läst någon bok, sjungit lite och så lite amning. Det händer att han vaknar efter någon halvtimma men han somnar snabbt om i sängen när man visar sig för honom, ibland behövs lite klapp. Sen sovar han rätt länge tills han vaknar på natten och tidigare fick mat, men även då räcker det numera med att visa sig och klappa lite. När han återigen vaknar, oftast vid fem-tiden får han faktiskt fortfarande lite mat, men vid fem är det ju i alla fall nästan morgon :) så då tycker jag ändå det är OK.

Inga kommentarer: