16 december 2009

Egyptenresan

Så, då var vi nu hemkomna från Egypten. Vi har haft det lugnt och skönt och på gott och ont, inte varit på några större äventyr, utan mest hållit oss på hotellet där vi bott "all-inclusive". Helt fantastiskt att bo så när man reser med småbarn. Det var ju jag och Hannes och moster Jenny och barnen Ellen och Theo och morfar åkte. Tyvärr blev morfar våldsamt förkyld (influensa?) samma dag vi åkte dit så han har inte orkat så mycket stackaren. Han har hållit skenet uppe och varit uppe på benen om dagarna men de första nätterna hade han feberfrossa och svettades samtidigt...Egentligen var det först när vi åkte hem som jag tyckte morfar var riktigt sig själv igen. Nåväl, vi andra har haft det väldigt bra i alla fall. Vi har som sagt mest hängt på hotellet och badat och solat men en båttur med glasbåt gjorde vi så att barnen fick se alla fantastiska fiskar och koraller. Röda Havet är ju verkligen helt fantastiskt vackert! Själv snorklade jag en dag, alldeles vid piren som låg vid hotellet och jag såg de massor av färgglada fiskar! Hade man åkt ut med båt och snorklat hade jag säkert sett mer såklart men det dög alldeles utmärkt att snorkla från hotellpiren.

Vi kom hem till ett snötäckt Stockholm igår kväll. Hannes var alldeles för utmattad efter resan (och knappt sovit på hela dagen) för att riktigt orka med att bli glad att se pappa igen. Men imorse hade de skoj och Hannes blev alldeles förtvivlad när pappa åkte till jobbet...stackaren. Det är lite skönt att vara hemma igen ändå. Nu är det ju härlig vinter dessutom. Hoppas snön ligger kvar till jul nu åtminstone!

Första dagen var det tyvärr molnigt som synes, men Hannes hade kul ändå!

Jenny och de större barnen red på kamel längs piren en dag.


Köpte ett hink-set en dag - oj vilken hit! Alla barnen roade sig i timmar i sträck med hink och spade!
Hannes tyckte det var lite läskigt med vågor till en början men sen satt han vid strandkanten och slog med händerna i vattnet och skrattade.

Vy från hotellets pir. Alldeles turkost vatten och klarblå himmel. Temperaturen brukade ligga på kanske 24 grader eller så och solen var inte så särskilt stark - bra för min bleka hy som lätt bränner mig annars.

Hannes leker på stranden. Som sagt, hink-setet var en hit!

Här åker vi båt. Ellen känner på sin första lösa tand. En kväll upptäckte hon att hon hade lite ont i tanden och så kände Jenny på tanden och sa att den var lös. Ellen utbrast då: Äntligen!!

En otroligt söt orienttjej! :)

Barnen busade, lekte och brottades varje dag. Så fort Hannes fick syn på kusinerna på morgonen när han vaknat blev han alldeles till sig och sprang fram till dem och skulle kramas. Brottning verkar roa Hannes väldigt också. Denna bild är tänkt att illustrera deras bus :)

Fina killar redo att åka hem.


En till fin kille redo för hemfärd.

Tack morfar för en underbar semester!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Välkomna hem! Vilka fina kort ni har tagit! Tack för att vi fått se dem.

Ingbritt o. Lennart

Alexzandra sa...

Vilken resa, vilka fina bilder:)