17 juli 2010

20-talet

Så har den lille skrutten lämnat 10-talet och gått in i 20-talet, vad gäller månader. Ja, än så länge räknar vi månader. 20 månader gammal alltså. Märkligt hur stor han blivit så snabbt!

Han pratar för fullt, åtminstone när det bara är vi. Kommer det andra vuxna med så blir han oftast ganska tyst. Lite blyg sådär. Barn är han däremot inte det minsta blyg för utan han kastar sig glatt över dem för att leka. Fortfarande är han så naiv, så oskuldsfull. Alla är snälla och vill andra gott i hans värld. Härligt!

Han kan massvis med ord, och han älskar att lära sig nya. Han härmar allt vi säger, och han sätter ihop två ord utan problem. ("Pappa bära", eller "Stor lastbil") Han kan också få ihop tre ord, och har faktiskt även fått ihop fyra ord i en mening (Mamma blåsa mera bubblor). Dock är det så att vi som föräldrar ofta får tolka vad han säger till andra, det är många ord som är otydliga så klart.

Han gillar att sjunga också. Favoriten just nu är Broder Jakob, fast i hans version går den "Lilla morfar, lilla morfar, sover du, sover du". Låter riktigt festligt, ska se om vi kan lyckas spela in det vid tillfälle. Morfar är någon sorts favorit, han pratar väldigt mycket om honom i alla möjliga sammanhang. Hans låtsaskompis nästan. Han nynnar också mycket på Blinka lilla stjärna, men de orden är lite för svåra.

Han sover ganska bra numera, fast vi fuskar lite vid läggningen. Vi ligger i stora sängen på hans rum och läser saga, och låter honom somna med sällskap. När han somnat lyfter vi över honom till hans spjälsäng. Sen sover han där halva natten innan han ropar efter mamma som hämtar över honom till vårt rum och säng. Där ligger han sen kors och tvärs mellan oss och rullar runt fram till sjutiden.

Han provar vårt tålamod väldigt ofta, och vill se var gränserna går såklart. Han är ganska busig av sig. En liten rymmare också, så man får hålla koll på honom när vi är ute. Oftast är han dock vår lilla ängel, och oavsett vad han gör så älskar vi honom över allt annat såklart!

1 kommentar:

Anonym sa...

Låtsaskompis??

Riktig kompis!!

Morfar