15 augusti 2010

21 månader

Kanske inte helt kul att fira sin 21-månaders dag liggandes med benet rätt upp i vädret, men han hade ju liksom inget val. Tiden går, dagarna fungerar rätt ok ändå men man märker att han är uttråkad. Han skrattar inte lika mycket som i vanliga fall och det är väl kanske inte så konstigt. Vi försöker roa honom, men det blir tyvärr mycket film-tittande. Mamma Mu och Kråkan är stora favoriten, och vi har även lyckats få honom intresserad av Spöket Laban.

Helgen har varit lugn för oss. Vi blir ju helt låsta här hemma när han inte kan komma med ut. Vi kan gå ut en i taget och det är ju inte så kul. I lördags var det värmebölja igen, och det blev riktigt svettigt för honom i sin säng. Han vaknade även på natten helt genomsvettig och skrek hysteriskt. Kanske hade han rört på sig och fått ont i benet och vaknar rädd och vet inte varför han sitter fast?

I lördags kom morfar på besök, och sen på söndagen fick vi besök av Malin och sen även Rickard med familj. Hannes tyckte det var skoj att se lille Kristian leka med alla saker och han somnade lätt efteråt. Mentalt utmattande kanske.

I Hannes rum finns det en stor 120cm säng utöver hans spjälsäng. Vi tog bort benen på den stora sängen, och då hamnade den i nivå med hans säng. Blev bra att kunna ligga bredvid honom och han vrider även på sig och ålar över delvis i den sängen. Kan vi inte kramas så kan vi åtminstone ligga nära och gosa!

Inga kommentarer: