9 augusti 2010

Benbrott! :(

I lördags var vi hemma hos några vänner på middag. Allt var trevligt, Hannes lekte och hade skoj med de andra barnen. Rätt vad det är så snubblar han över en vuxens ben, det ser inte särskilt märkvärdigt ut men han blir helt otröstlig. Han brukar sällan gråta när han slår sig så vi anar ganska fort att något är fel. Han kan inte heller stötta sig på det ena benet, så vi tänker att han kanske slog sig i knät.

Efter att ha rådfrågat vårdupplysningen på telefon så blir vi hänvisade till Astrid Lindgrens barnsjukhus i Solna. Efter röntgenundersökning så konstaterades att han brutit sitt lårben(!), ett långt brott snett genom benet.

Han fick en blockad, ett smärtstillande medel, direkt i ljumsken plus morfin. Det fick honom tillräckligt lugn o fin så att läkaren kunde spänna upp benet i en klassisk 1800-talsställning med benet rakt upp och med en motvikt på andra sidan. Benet tejpades med bandage och sen var det klart. Ingen operation och inget gips.

Nu ska han ligga kvar på sjukhuset under en vecka, och sen få komma hem och ligga kvar i ställningen under ett par veckor till. Efter det tror läkarna att han kommer att kunna stötta på benet igen.

Han förstår inte varför han måste ligga i ställningen och skriker mycket "Komma ner" och "Mamma/pappa bära" och han pratade om kullerbyttor förut idag också. Det kommer givetvis att bli en riktigt jobbig period, men förhoppningsvis gör det inte lika ont allteftersom benet läker.

Tydligen är det vanligare än man tror att de här småttingarna bryter ben. Man tror ju att de är så mjuka och tål allt, men ibland är olyckan framme ändå. Den här gången var det maximal otur.

Han har bärbar dator, mobiltelefon, dvdspelare, böcker, pussel och mjukisdjur i massor. Uttråkad i vilket fall så klart.


Så här ser det ut när han ligger i sin säng, den lille stackaren.

Inga kommentarer: