13 augusti 2010

Första dagarna hemma

Vi kom hem till oss igen med lillskrutten i den låga sängen. Den har hjul, ej svängbara, så det går att köra honom mellan rummen med viss möda. Inte helt lätt att få plats heller, tur man har så öppen planlösning! Han får sova i sitt eget rum som vanligt, och resten av dagen tillbringas inne i vardagsrummet.

Vi brukar vända honom så att han kan se tv:n. I vanliga fall brukar han inte vara så intresserad av film, men Mamma Mu & Kråkan har han tittat på förut åtminstone. Då brukade det bli max 10 minuter som han ville se, men nu går den om o om igen. "Mera mamma mu" säger han när den är slut. Har försökt med andra filmer men då tröttnar han direkt.

Det kommer lite folk på besök ibland. Han visar inte att han är glad över besöken men man märker på honom att han uppskattar det ändå. Han ligger lugn o fin och gnäller inte, och efteråt pratar han om besökarna. Vi är ju hemma dygnet runt nu i 3-4 veckor så det är bra att det kommer folk och hälsar på så något händer. Blir lätt ensamt och långtråkigt annars.

Vi försöker aktivera honom så gott det går. Han plockar och pillar på alla möjliga prylar, och min mobiltelefon är alltid rolig. Den lilla bärbara datorn visar youtube-klipp, och så videoringer vi med Skype till farmor och farfar. Vi hänger upp saker i ställningen som han kan peta på, och vi hade lite dockteater igår som han garvade åt. Vi byggde också en mysig koja över ställningen och lekte tittut.


Framrullad framför tv:n


Man förstår ju att det inte är så kul att ligga sådär hela tiden


Tjoff! Badbollen snurrar iväg i full fart.


Henrik med familj var hos oss en kväll och livade upp.

Inga kommentarer: