25 augusti 2010

Sjukhusbesök

Idag var det dags att åka till sjukhuset för en ny röntgen. Nu har det gått 2½ vecka sen olyckan och vi var väldigt spända på hur det har läkt ihop. Vi ville verkligen inte höra att något har gått fel och att han ska bli liggandes ett par månader till eller nåt sånt...

Som tur var så har allt läkt jättefint! Nästa torsdag ska han få ta ner benet från ställningen. Då har han legat i knappt fyra veckor. Vi fick röntgenbilderna, ska försöka scanna in dem och lägga ut. Det är en hel del av benet som ligger omlott men det är tydligen helt i sin ordning.

När de tar ner benet så gör det troligtvis ganska ont. En del klarar det bättre, andra sämre. Hoppas verkligen Hannes är en sån som klarar det bra, men det tror jag han gör faktiskt. Han brukar inte klaga "i onödan". När han kommer hem sen så kommer han att kunna åla omkring på rumpan. Allt eftersom sen så kommer han att kunna stödja på benet. Det får ske i hans takt, han känner själv om det gör ont eller inte. Läkarna räknar med 1-2 veckor ungefär säger de nu.

På sjukhuset passade vi också på att duscha av honom. Han protesterade lite men det gick ganska bra ändå. Efter duschen gick vi ner till lekrummet så han fick leka av sig ordentligt. När transporten hämtade upp oss efter nån timme så slocknade han inom ett par minuter. Trött liten kille, men det var kul att få göra något idag, att det händer något som bryter av det enformiga!


Inplastad säng och duschning


Pippis hus utforskas noga

Inga kommentarer: