27 oktober 2010

Frisk!

Så där! Äntligen är han “frisk” och har börjat på dagis igen. Det är prickar kvar så klart, men nu ska han inte smitta ner någon åtminstone. Tror han tyckte att det var kul att gå tillbaks till kompisarna också. När vi kom dit imorse så mötte vi en liten flicka i dörren som glatt ropade “Hannes!” när hon såg honom, och väl inne kom en liten kille som lika glatt ropade “Hannes!”. Kul att de andra barnen gillar honom!

Vi har börjat med en ny nattningsrutin. Eller, ny o ny, vi körde metoden i våras men när han började dagis så slutade det att fungera. Nu är han större, och tryggare igen. Efter att ha läst saga för honom i hans säng, så släcker vi lampan och säger godnatt och går ut. Han somnar helt själv, helt utan protester. Känns fantastiskt att slippa ligga med där inne och riskera att somna själv klockan åtta på kvällen, och han verkar somna fortare dessutom. Det funkar till och med när han ska sova här hemma på dagen.

Här är förresten några bilder från sista lediga dagen när han och jag var ute och lekte vid fontänen, ett av hans favoritställen.

IMG_0032

IMG_0034

IMG_0040

IMG_0043

IMG_0050

Inga kommentarer: