30 december 2008

Julen...

Julen 2008... Egentligen borde vi ha skrivit flera inlägg långt tidigare om hela julhelgen, men vi har inte suttit så mycket vid datorn. Jag har en massa bilder som jag ska lägga upp här också, men det får bli nästa gång.

Vi började den 23:e december med att åka hem till morfar. Där var även moster Sara. Tidigt på julaftons morgon väckte morfar oss med att läsa dikten Sverige. En tradition som de alltid har i Jilmstadsfamiljen. Efter det blev det en kakfrukost, även det tradition.

Jullunchen åt vi hemma hos moster Jenny och hennes familj. De hade dukat upp ett fint julbord och hade julpyntat riktigt mysigt. Tomten kom givetvis efter Kalle Anka, och enligt Ellen som är fyra år så påminde tomten lite om morfar. Hon var "halvnervös" innan tomten kom, men det gick ju bra. Han fick till och med en kram innan han vandrade vidare ut. På kvällen var vi återigen tillbaks hemma hos morfar och hade en liten julklappsutdelning.

På juldagen tog vi en lång promenad med Hannes och Sara. Senare under kvällen kom Jenny och familjen och så åt vi kalkon. Smaskens! Efter det åkte vi hem till oss för att tvätta kläder och handdukar.

På annandagen packade vi bilen proppfull med barnvagn, babysitter, väskor och så vidare och drog iväg till Karlstad och farmor och farfar. Magnus med familj kom över och så bytte vi paket såklart. Även nästa dag kom de och hälsade på, plus att Mikael var med på en försenad jullunch.

Vi har även hunnit med att träffa massor av vänner. Jan och Linda med barn, där vi för övrigt fick massvis med kläder, både nya och begagnade. Henrik och Helena med barn, och fick kläder i massor. Vi gick hem till Fippe och hans barn, och så var vi hemma hos Agneta. Anna var iväg på tjejkväll och träffade fyra av sina tjejkompis. Hannes var jättesnäll där tydligen. Ikväll ska vi åka till Janne och Karolina, och imorgon är det nyårsfirande hemma hos Tom och Ina. Crilla och Therese ska vara med, och kanske Claes och Vickan och Nisse tror jag. Tyvärr har vi många fler vänner vi vill träffa, men hinner vi innan vi åker hem? Vi får väl se!

Inga kommentarer: