19 december 2008

Sjuka familjen

Det är lite synd om oss nu. Det började i tisdags kväll. Anna fick jätteont runt hela bröstkorgen och det fortsatte bak på ryggen. Det krampade och hon kunde knappt andas. Vi ringde sjukvårdsupplysningen, och kom till slut fram till att det antagligen "bara" var just kramp. Det var några riktigt otäcka minuter. Det kunde kanske bero på att hon spänner sig på fel sätt när hon ammar och att Hannes sover tätt intill henne på natten och att hon därmed ligger konstigt. Senare under natten fick Anna rusa upp och kräkas. Det kanske hängde ihop med smärtan tidigare?

Nästa dag svullnade hennes ena öga. Ögoninflammation. Först ena ögat. Helt rött och otäckt, och sen andra ögat. Anna kilade iväg till vårdmottagningen på torsdag förmiddag för att få sina ögon kontrollerade. Det visade sig vara en mycket smittsam bakteriell ögoninfektion, så hon fick fortsätta till Apoteket för att hämta ut nån form av penicillin-gel som hon ska ha på ögonen. Efter ett dygn ser man redan förbättringar som tur är. Anna köpte även med hand-sprit liknade den som de ofta har på sjukhusen, för att försöka begränsa smittan.

Tyvärr har lilla Hannes ändå blivit smittad av ögoninfektionen som det ser ut. Anna är iväg nu med honom till vårdcentralen för kontroll. Det kommer garanterat bli en penicillinkur även för honom. Stackarn, bara fem veckor gammal och behöver redan få penicillin.

På onsdag kväll blev jag riktigt risig. Fick feber, ont i hela kroppen och blev supertrött. Vaknade sen på natten i en pöl av svett och mådde verkligen dåligt. Fick stanna hemma från jobbet både torsdag och fredag. Mår dock marginellt bättre nu under fredagen.

Inga kommentarer: