11 januari 2009

BVC-besök med mera

I fredags var Hannes återigen på BVC. Den här gången fick han träffa barnläkaren som konstaterade att vi har en frisk och kry och fin liten gosse, om än något asymetrisk i skallen. Hmm...vore jag Hannes skulle jag sagt till henne: "Är du så himla snygg och symetrisk själv då, tantskrälle?!" Nya måtten på Hannes är i alla fall: 57,5 cm lång, 5150 gram och 39 cm i huvudomfång. Han har blivit stora killen minsann och ligger nu exakt på "normalkurvan" om jag förstod det hela rätt. Vid nästa BVC-besök är det dags för första vaccinationen.

I helgen har vi varit på morfars lantställe på Väddö. Det var Hannes första besök där. Det var tänkt att vi skulle vara där hela helgen men så slog det oss plötsligt att vi ju sedan en vecka återigen har katterna hos oss. Läskigt att vi för en stund glömde bort dem. Vi har väl helt enkelt fått andra prioriteringar...hmm. Det blev istället så att vi endast stannade på landet mellan lördag och söndag. Sara var också där och vi hade det verkligen supermysigt! Vi spelade fia med knuff på kvällen som Mattias så klart gick och vann.

Idag är det söndag och jag har precis fått Hannes att somna själv i sin säng för första gången på bra länge. Det har ju varit en hel del flängade på sistone och därför har det varit bekvämt för oss att ha honom i vår säng hela tiden. Men han har (så gott som) alltid fått somna själv i sängen. Det gick riktigt bra nu ikväll att få honom att somna i sin egen säng. Vi får se hur det går framöver.

1 kommentar:

Malin sa...

Klart man får! Hoppas de passar bara :-) De borde vara lite stora än så länge! Assymetrisk BVC-tant... *fnysa* De kan ju få lite "skevt" huvud om de helst ligger på en sida eller på rygg. Men det där tjötade hon säkert på om. Vi ska väga in vår lillkille imorgon. Han är +1 över längdkurvan och -1 under viktkurvan. Lång och smal alltså.