12 januari 2009

Detta gör Hannes glad just nu

Ja, vad gör vi om dagarna egentligen och vad tycker han om att göra? Jag har kommit fram till att detta är vad som gör Hannes glad och vad han gillar att göra:

1) När pappa kommer hem! Han skiner verkligen upp och ler som bara den (efter att först ha funderat en kort stund på vem det är) när pappa visar sig.

2) Att titta/lyssna på spöket Laban-skallran. Vi har hur många skallror som helst, men skallran han fått i julklapp med spöket Laban är den han riktigt gillar just nu. Jag gissar att det beror på att det är den enda skallran som har ett ansikte.

3) Att bada! Det är roligast att bada i det egna "badkaret" (badbalja med sittstöd) men det är nästan lika skojigt att bada i handfatet.

4) Att "prata" med folk. Jag tror (eller vill tro) att han känner igen några i familjen nu i alla fall, åtminstone moster Sara och jag tycker mig se att han blir extra glad när det är någon han känner igen som pratar med honom, men att träffa nytt folk är också skojigt. Det märktes till exempel när vi var på BVC senast.

5) Blomspeldosan är både rolig och lugnande. Det är mysigt när den spelar innan han somnar och den verkar som sagt ha en lugnande effekt på honom. Men den kan också vara rolig att titta på för även blomman har ett ansikte (ögon, näsa, mun alltså).

6) Att bli "ompysslad" på skötbordet. Det kan bero på att där hänger mobilen med färgglada nallar...men han verkar överlag tycka att det är allmänt mysigt med blöj- och klädbyten och annat "pyssel". Kan det vara därför han kräks så mycket tro :-)

1 kommentar:

Malin sa...

När de börjar röra sig mer kräks de ofta mer under en period. Det sluter ju inte riktigt tätt i lilla matstrupen än :-) Kul att se att det börjat utkristaliseras favoritsaker och favoritsysslor. De blir mer och mer egna individer :-)