22 oktober 2009

Hannes, teknikfantasten

Något den lille busen Hannes gillar är att pilla på all möjlig teknik som finns lite här o var i hemmet. Är det inte en fjärrkontroll han hittat, så är det en bärbar telefon eller en mobil. Förlåt förresten alla ni som han ringt upp eller sms:at till, vi försöker ha på knapplås men han fixar sånt också. Varför finns det förresten inga knapplås på fjärrkontrollerna? Han byter kanal eller höjer ljudet eller stänger av eller bara kommer åt nån specialknapp som man inte ens visste fanns. Datorn ska vi inte ens prata om, där blir det raseriutbrott om han ser att vi sitter och trycker och han inte får trycka på knapparna.

Det senaste han upptäckt är stereoutrustningen. Vi kör musik och film via xboxen och den lysande knappen som skickar ut cd-släden inbjuder till tryckningar. In och ut åker släden, och den går ju även att ta stöd mot när han ska resa sig. Frågan är hur länge till den håller. Knappen under är avstängningsknappen och den trycker han också på ibland. Förstärkarens volymreglage är i form av ett hjul som man snurrar på. Roligt, men mindre bra när han vrider upp ljudet jättehögt!

En positiv sak med de roliga telefonerna, eller vad det nu kan vara för pryl, är att han nu lärt sig att gå några steg helt själv! Idag gick han tre-fyra steg mellan mig och Anna när vi lockade med en pryl. Han var verkligen jätteglad och superstolt över sin framgång! Vi ska försöka fånga det på film också, så ni också får se. Vänta bara, snart i en blogg nära er!

Ytterligare framgång är att han nu kan äta själv. Han plockar mat från tallriken eller bordet själv och stoppar det i munnen. Tidigare har han inte alls velat göra det, bara om det varit någon större matbit, som en bananbit eller så. Idag till exempel plockade han små godbitar som majskorn och korvbitar. Duktig liten kille!


Nej, inte trycka där!


Vadå? Jag gör väl inget?!

Inga kommentarer: