3 januari 2011

Jul och nyår 2010

Julen började dåligt, med att Anna blev magsjuk den 22:a. Hon hämtade sig dock fort, och vi kunde fira julafton som vanligt med hennes familj. Hemma hos Jenny och gänget vankades det jullunch och sen kom tomten med ett helt berg med julklappar. Hannes hade önskat sig en blå telefon, och det låg faktiskt en sån i ett paket. Efter att han hade öppnat det paketet så ville han inte öppna fler, han hade ju fått det han önskade sig. Efter ett tag öppnades dock resten och det fanns många fina leksaker och kläder.

Juldagen tillbringades hemma hos morfar. Mycket lek med kusinerna och god mat. Tyvärr var det min tur att bli magsjuk natten till den 26:e, men även jag piggnade till ganska snabbt. Planen var att åka till Karlstad på annandagen, men vi stannade hemma till den 28:e för att inte smitta ner några andra. Nu misslyckades nog det, för på nyårsnatten blev farfar magsjuk ändå… Nåja, Hannes verkar ha klarat sig igenom alla sjukdomar hela jullovet så det var ju skönt.

Vi hann träffa lite folk i Karlstad åtminstone. Hemma hos Jan och Linda fick vi klämma och känna på det nya lilla underverket Ellinor, även om hon mest sov hela tiden. Det blev även premiärtur för den nyinköpta snowracern. De var helt slut i Stockholm, men i Karlstad fanns det att få tag på. Henrik med familj var på Stockfallet, och vi hann med en sväng hem till Agneta.

Sen bar det av upp till Branäs, där vi firade nyår ihop med en massa goda vänner. Hannes fick faktiskt prova att åka slalomskidor, men han tyckte inte om att sitta fast i skidorna och pjäxorna. Skidorna åkte lite som de ville, hans ben var nog inte riktigt med i matchen. Däremot tyckte han att det var väldigt roligt att åka rullband upp i barnbacken. Snowracer ner i full fart. Nyårshelgen var riktigt lyckad och tog slut alldeles för fort.

På söndagen åkte vi till Karlstad igen och träffade storkusinerna. Erik visade stolt upp sin massiva legosamling. Barnen bytte julklappar med varandra och Hannes protesterade inte när han gav bort paket. Han har nog lärt sig att det kan resultera i att han själv får något!

Det var skönt att komma hem igen på söndagskvällen, och vi hade faktiskt ledigt på måndagen för att komma lite i fas igen.

_MG_8915Hannes åker stjärtlapp

_MG_8923
Mera stjärtlapp

_MG_8971
Full fart på snowracern med mamma…

_MG_9019
…och full fart med pappa.

IMG_0174Målarstund hemma hos farmor och farfar

IMG_0201
Även killar kan köra rosa dockvagnar, eller hur?

Inga kommentarer: