26 november 2008

Biltur för Hannes

Idag var det äntligen dags att sätta på vinterdäcken på bilen. Har inte riktigt vågat ta med den ut de senaste dagarna, men ikväll körde vi iväg - mycket försiktigt på de hala vägarna - till Hannes morfar. Hannes paketerades i barnstolen, och jag tror att han gillar det faktiskt. Antingen sover han eller så ligger han och tittar storögt. Det här var hans andra åktur, den första var ju bara en kortis hem från BB.

Tror han är lite för liten egentligen för stolen, även om den är gjord för nyfödda. Han får nog växa till sig lite innan han sitter optimalt i den. Det som är riktigt bra med stolen är att man har en ställning monterad permanent i baksätet. Sen klickar man fast stolen med knatte i när det är dags att åka. På så vis kan man spänna fast honom ordentligt i lugn o ro och sen bära med honom i stol och allt. Skulle han sova kan han få ligga kvar i stolen så slipper man väcka honom för att krångla ur honom ur en fast monterad stol.

Däckbytet gick oerhört smidigt i år. Morfar har uppvärmt dubbelgarage med garagedomkraft, elektrisk mutterdragare och högtryckstvätt så det är ju helt perfekt att byta däck där. Vi lyfte ena sidan på bilen och bytte två däck åt gången. Jag har ställt min hjulförvaringsstolpe där också, som man staplar däcken på inklusive presenning. Tog nog bara en 20 minuter totalt att byta. Toppen!

Inga kommentarer: