22 januari 2009

After Work

Efter jobbet idag åkte jag iväg till Skrapan på Söder. Mötte upp Anna och Hannes på ett fik på markplan. Dagtid är det alltid en massa mammor med småknattar och barnvagnar där så man vet att det är ett säkert kort att ta sig dit. Barnvagnsvänligt, helt enkelt. Vi hade nämligen en fikadejt med Öivind, min f.d. kollega på WM-data. Tyvärr hade vi inte med någon kamera så ni som vill se bilder på honom får leta bland äldre inlägg i min blogg, han har varit publicerad förut... :)

Jag tog en räkmacka (såklart) med nån sorts chili-räkor och Anna en morotskaka. Till det en varsin latte. Det heter väl inte lattemamma för inte, liksom. Smakade bra, det var lugnt och trevligt på fiket även om det inte är direkt mysigt. Tyvärr är det ganska dyrt, och så var det en ovanligt icke-serviceminded servitris. Alltid lika kul att få sitta ner och snacka ett tag med Öivind åtminstone.

Hannes skötte sig jättebra, han tyckte nog det var rätt spännande att se på allt folk runtomkring, och alla lamporna i butikerna och så vidare. En liten kräksolycka med skvätt i stolen bara, men med tanke på överpriserna på fiket så fick vi inget dåligt samvete för det.

Efter ett par timmar började det bli dags att röra på sig så vi traskade bort till Skanstull för att ta bussen därifrån, men den hade slutat gå för kvällen. Istället tog vi en promenad ner till båtarna och åkte färjan över. Färjan går ofta, en gång i kvarten eller nåt sånt, och kostar ingenting. Det är jättekort avstånd, ett par hundra meter bara. Lite mysigt ändå. Hannes gillar nog däremot inte färjan, han skriker ofta när vi åker den. Kanske brummar den för mycket, eller luktar diesel eller vad det nu kan vara.

3 kommentarer:

Anna sa...

När jag skulle åka iväg för att möta upp Mattias och Öivind höll jag på att av misstag få med mig Lucifer :-) Han låg och sov sött i själva underredet av vagnen (alltså där man kan lasta lite grejer). Det var bara ren tur att jag skulle sträcka mig ner efter regnskyddet i mörkret i hallen. Så kände jag något mjukt och varmt där som inte alls kändes som något regnskydd. Blev alldeles full i skratt när jag såg det var Lucifer. Tänk om jag fått med honom på bussen! :-)

Mattias sa...

Haha, ja det är humor. Underredet är ju helt svart och katten är kolsvart. Han tyckte väl att det var mysigt att ligga där. Det är ju inte säkert att han hade sagt så mycket heller, han hade mycket väl kunnat ligga kvar där en tid.

Malin sa...

Hehehe, vilken en!!! Det hade just varit snyggt för gamla kissen att "göra stan" med husse och matte!